În oraşul Frasin îşi au sediul  autoritatea administraţiei publice locale, poliţia oraseneasca, 5 cabinete medicale, un Dispensar veterinar, 3 Şcoli  cu clasele I – VIII şi 1 Şcoală cu clasele I-IV, o Scoala de Arte si Meserii,Tabăra pentru elevi Bucsoaia, o Bibliotecă oraseneasca, 6 grădiniţe, 4 biserici si un Schit.

UNITATI  DE  INVATAMANT

Inceputurile invatamantului organizat in localitate se leaga de Bucsoaia. In anul 1816, patronul Karl Kalita infiinteaza o scoala cu o clasa pentru copiii muncitorilor germani. Scolarii invatau in capela catolica. In anul 1837 se hotaraste ca fiecare parohie sa aiba o scoala.Astfel,pe langa vechea capela, in anul 1817 se construiste un local nou, din piatra, cu doua clase : una romana si alta germana,incat Bucsoaia figura cu doua scoli.In aceeasi perioada, se deschide si la Doroteia prima scoala cu o clasa.In anul 1912 se finalizeaza si constructia scolii din Frasin, unitate cu doua clase.
In momentul de fata, in localitate functioneaza o Scoala generala cu clasele I-IV in satul apartinator Plutonita.In cele 2 localitati componente : Frasin si Bucsoaia si in celalalt sat apartinator, Doroteia functioneaza un numar de 3 Scoli generale cu clasele I-VIII . In localitatea Bucsoaia exista o Scoala de Arte si Meserii.La nivelul orasului Frasin functioneaza si un numar de 6 Gradinite cu program normal.
Putem spune ca aceste unitati de invatamant adapostesc aproape 1.000 de prescolari si elevi, acestia fiind instruiti si educati de un numar aproximativ de 60 cadre didactice :educatori, invatatori si profesori.

UNITATI  SANITARE
In orasul Frasin functioneaza 3 cabinete medicale cu 3 medici si personal mediu calificat, 2 cabinete stomatologice cu 2 medici si personal mediu calificat, 1 Dispensar veterinar cu un medic si doi agenti veterinari.

UNITATI DE CULT
In timpul cand Bucovina era ocupata de habsburgi, pe teritoriul Vaii Suhei era o singura parohie, cea de la Stulpicani, cu o biserica veche si care depindea de Manastirea Voronet.
Pana spre mijlocul veacului trecut, Bucsoaia cu Frasin si Voronetul formau o parohie cu Biserica Voronet- fosta manastire. Plutonita si Doroteia erau incluse, in aceeasi perioada, parohiei Stulpicani ( 1786 – 1864). In anul 1864 ia fiinta parohia Bucsoaia desprinsa de Voronet. De aceasta parohie depind si credinciosii ortodocsi din Doroteia, Frasin si Plutonita. Dupa primul razboi mondial, in anul 1921 se desprinde parohia Doroteia iar Frasinul devine parohie de sine statatoare in anul 1940.
Acum, pe raza orasului Frasin, exista 3 biserici crestin-ortodoxe : in localitatile apartinatoare Frasin si Bucsoia exista cate o Biserica, ambele avand Hramul ,,Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril,, iar in satul apartinator Doroteia exista o Biserica cu Hramul,,Inaltarea Domnului,,.
In anul 1998 se construieste intr-o poiana pe raul Branistei un Schit cu Hramul,,Adormirea Maicii Domnului,, . Pamantul, constructiile si toate obiectele de cult au fost daruite de satenii din Doroteia si Plutonita.
Pentru populatia romano-catolica , pe locul unei vechi capele, s-a construit la inceputul veacului nostru o biserica frumoasa, cu turla- clopotnita. Este frecventata de credinciosii catolici si are Hramul,,Nasterea Maicii Domnului,,.